Lite fattigare, lite lyckligare

Idag blev det shopping på hög nivå. Fick med mig ett och annat trots proppat med folk på stan. Lyckan med nya kläder är speciell. Konstigt.

Ridningen idag blev på förmiddagen gick jättebra. Snön blir som sandpapper mot isen. Fick som uppgift av Katie att Grim ska "sitta" i kort tölt. Idag förstod jag verkligen, vilken känsla! Det kommer det kommer :)
Vördur och jag var ute och ökade. Passen var det för halt för, men traven kunde man öka riktigt bra. Slalom över vägen i tölt  har blivit min nya grej tror jag.

Nu ska jag njuta av kvällen, hyra film, köpa frukt och krama på Totte :)

Satt och tittade igenom lite bilder. Jag bjuder på denna! Många miner har jag gjort, men denna slår det mesta. Vem säger att de inte är jobbigt att rida?! Haha :)


Solsken


Idag var det fint väder, så passade på att ta lite bilder i hagen :)
Måste hålla mig ute då 6 av 8 är sjuka i huset!

Lektionsridning

Tänka skriva lite om mina två senaste lektioner denna vecka.
Red i måndags för Nina W. Hade med mig Vörre som blivit riktigt taggad på passen. Därför har han lätt att spänna sig i ex. traven och så blir det tölt. Vi tränade på det nyttiga lång-och låg arbetet och fick honom avslappnad i kroppen, främst traven.
Sedan red jag för Katie i onsdags och då hade jag med mig Grim. Vi tränade på tempoväxlingar i tölt, men även i de andra gångarterna.
Lite olika arbeten med jättebra att ha lite variation! Jättenöjd :)

Berörd

Två program i rad med gråt. Sofias änglar och hemlige miljonären. Är så skeptisk till sådana program som bara vill mjölka ur tårar och klämma fram sympati ifrån tittarna när de blir för matande. Men programmen överraska mig ordentligt!
Hur mycket hemskt de är i världen, finns det givmilda människor och de älskar jag! Sen ska man vara glad att man är frisk och vara nöjd med det positiva och inte ha mer :)


Therese Engvall


(Jag i bakgrunden, Tessan längst fram)

I
admire you

Firework

Snöö, gå o döö. Verkligen  trött på att de snöar.
Iallafall ska man ta o rulla ut till stallet nu och rida underbaringarna! Idag blir de mjukgörande och igångsättningar på båda. Vet inte varför, känns som en bra kollgrej idag med tanke på underlaget!

Ikväll ska jag, Totte och mina bröder på arosfortet, de ska bli så kul!

Blir en extremt lugn dag :)

Man blir som man ummgås... Kan vi inte bara vara normala? Haha!

Vänner vänner vänner

All u need is.... Vänner!
De är verkligen sant, såna riktiga som man kan lite på till 100 %. Jag har turen att de finns ett helt gäng med såna tjejer. Lyckligt lottad!

Vill bara säga att ni är helt underbara :)

kom nyss in ifrån stallet

Och fick med mig denna krabat in. Mjao är så himla go!

Dagarna glider bara iväg

Känns som ju äldre man blir, ju snabbare går tiden. Lite frustrerad blir man när man inte hinner med. Så idag ska jag försöka komma ikapp. Göra allt tråkigt som behövs göras och få de tråkiga gjort så jag kan göra det roliga också. Får rida mina pluttar ikväll så lite nöja iaf :)

Ha en trevlig dag alla läsare, som jag inte vet vilka ni är!
Vörre för nån vecka sedan

Carro i ett nötskal

* Ett jobb, näe 3
* En häst, näe 2
* En katt, näe 3
* En hobby, näe 2
* En kanin, näe 3

Jo... Ni som känner mig förstår. Har inte nog med en/ett utan de ska vara lite mer jobb hela tiden. Haha :)


Bild tagen för 109 år sedan, simlir.se

kvällen

Ikväll hade jag en lektion för små tjejerna. Faller alltid till tanken av att man gör så mycket, så omedvetet med ridningen som blir som en "vana" sen. Att även fast de är nybörjare ser man sig själv i hur man försöker. Att de verkligen är svårt de är, svårare än vad man tror. Så de är otroligt nyttigt för mig att se det, och att uttrycka min känsla i ord och få barn att förstå teorin. Men utmaningar är lärorikt :) 
Lektionen gick bra för övrigt!

v. 3

Säger alltid till mig själv på måndagsmorgonen att "de ska bli en underbar vecka". Haha, lite mesigt men sant. Annars skulle jag aldrig komma upp!
Denna vecka måste jag anmäla mig till lite tävlingar, träffa tjejerna som är saknade, fylla garderoben lite till och rida och träna. Juste, plugga då?... De ska också göras!

Lagt upp en plan för Vörres konditions träning och så tappade han en sko efter hovis var ute i Fredags... Men den åker väl snart på igen :)

Iallafall så ser planen ut lite som för en människa. Mycket intervaller, rulla i galopp upp för backar, uthållighetsritt och mixar de med lite styrka (voltarbete).
Grim ska jag träna på lite saker som Helen B lärde oss. Mycket lättare nu när ridbanan är plogad och snön smält där.
Idag är planen att filma när jag rider, så jag själv kan analysera. Jättespännande!

Så en skön vecka väntar! :)


Han är så fin att se på tycker jag :) Lite halm i luggen också

Lärandet av att åka tåg

"Jag lever hellre på hoppet, än på vetandet" / C.


Over and out

I morgon efter skolan åker jag på "semester" som jag brukar se de till Skövde. Hemma igen Söndag kväll.
Ska jobba på lördagen och umgås med min bästa pojkvän :)

Ha en trevlig helg!

(Döda mig inte Totte!! Gillar Vörres "I dont care min" )

Bilder från idag


"Är man stor, måste man vara snäll". Nu fårstår jag varför! Beckie blev jätteliten emot den stooora hunden.



Gosa? Eller nä... Vi båda får ju inte plats..



(Våran belysta ridbana med stall och lösdrift i bakgrunden)
Sen har även ridbanan blivit plogad. Så himla skönt! Har massor med saker jag vill testa hemma nu när de är bra underlag. Har ju hinnit med att rida för Hrodmar, Katie, Nina och Helen B nu under vintern och inte allt har gått med så djup snö.
Även ridvägarna är plogade vissa vändor. Ni jävlans ska de jobbas hästar!

157

Yes, 157 dagar, sen är de sommarlov. Tänk att de ska hinna bli varmare, snön ska bort och vinterkläderna ska bort!
Nedräkningen kan börja.. Eller kanske lite väl tidigt?


Tänk om man inte hade gjort några inlänmingsuppgifter och de var 157 st, då kunde man gjort alla till sommarlovet! Kanske var lite långsökt...


Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar Sommar

Planerar...

Om de är något som är tråkigt är de att planera! Men men, men måste ju också ha lite framförhållning.
Jag sitter och skriver lite på ridskoleplaneringen och vad som ska ske denna termin, nu när de är lite fler elever och faktiskt duktiga också :)

I somras med Vörre i täten. Otroligt kul att se att hästarna tycker de är så kul att få uppmärksamheten och att dom är så försiktiga :)

This is us... So far!


(Började med passen för ca 4 veckor sedan)


Detta är Vördur. Historian är ganska kort. Jag hade länge velat ha en egen häst, en dröm att bara äga en. Innan hade vi en häst Fregna som var Tessans häst mer eller mindre.

Tessan red i ett stall där de fanns saluhästar, så vi beslöt oss för att åka dit och titta. Morgonen kändes oron och nervositeten av i benen, de var som en klump i magen av förväntan.
Tessan hade hela morgonen vart på mig att en häst där var så fin, långa ben, man kan köra NH med den (allt hon visste att jag tyckte om). När jag kom in i stallet fastnade ögonen på hästen i boxen bredvid, men jag följde Tessan till boxen och hon visade mig en trevlig häst. När de var tid för provridning hoppade jag upp och förväntade mig ett klick. Men de blev inget, vi pratade inte samma språk.
Tillslut fick jag testa en till. Hjärnan gick i högvarv och tänkte om en sådan häst skulle passa mig, och om de verkligen sa klick. De gjorde det. Jag var fast, jag blev biten. En stor häst på 148 cm, en liten Carro på 15 år. Jag fick en långsida tölt och var överlycklig!

Mamma försökte övertala mig att de skulle bli en för stor och stark häst. Även att de var mycket jobb då han hade väldigt lite tölt.
Men jag följde mitt hjärta, och 2 år senare är jag lika glad för att jag gjorde det. Vi må kanske inte komma till VM, men de är inte vårat mål heller. Vi ska ha kul, må bra och leva livet ihop. Jag köpte en häst med 3,5 gångarter och de blev en med 5 gångarter.

Än idag kan jag känna känslan som jag kände för 2 år sedan. En vän för livet :)

Last day

Blandade känslor nu när skolstarten är i krokarna. Ska bli skönt att komma igång och göra klart allt, samtidigt är de så skönt att slippa den vardagen och bara vara.
Nu har man halva tiden kvar och de gick relativt snabbt! Börjar skolan som en nystart. Inga rester, inget gammalt och ny energi.
 

Bilder på Vörre i pass kommer ut ikväll :)


Älskar förresten små citat!

Livet är inte dom dagarna som passerar, de är dagarna du minns


Hrói och jag för många år sedan. Första tävlingen och vi tog hem segern.

Träning

Fenomenet träning är bland de svåraste man kan prata om... De är lite som rasism, så lätt att missförstå, många viljor och alla har sina ord.
Man tränar för sin skull, för andras, viktnedgång/uppgång, för att bara göra det, för att vara hälsosam eller tvång. Ordet lagom finns inte när man blir manisk med träningen, inte heller när man är otränad då lagom blir när de tar emot och blir jobbigt. Så vad är bra/hälsosam träning?
Jag tror den är väldigt individuell, beroende på vem de är. Alla har inte samma förutsättningar. Generellt tycker jag att sund träning är de man mår bra av. När de inte blir tvång, inte för andras skull och man bara känner för att träna och mår bra av det. Självklart är inte alla träningspass en dans på rosor, men de är därefter harmonin kommer.
Motivationen kan vara svår att hitta, lite där man måste pressa sig och hitta mål så man vet vart man ska.

Träning har blivit en trend som kommer och går. Just nu när nyårslöftena är igång är alla fortfarande positiva, sedan minskar det. Tyvärr är de som är lite synd att de ska vara trender istället för något frivilligt och följa sin väg. Man ser spännisarna på gymmet som står och pumpar och bredvid har dom dragit med kompisen som försöker göra likadant, men har inte samma muskelmassa/förutsättningar. Hur olika man än är ser man inte de som sin begränsning, de tycker jag är grymt!  Som här tycker jag att jag är biff! Haha, för mig är det så, individuellt som sagt.

Hur som helst försökte jag övertala mig själv att ge mig ut i detta väder och springa. Ska jag? Nej! De skulle vara en träning som jag gjorde bara för att göra och för att känna harmoni efter, men de är inte värt det.
På bilden står jag på gymmet och pluggar samhäll, vad gör man inte för att bara göra det?


Detta inlägg ska vara en lathund för mig när jag försöker tvinga mig ut när jag inte vill. För att vilja för mycket gör istället att psykiskt blir de ingen bra träning och jag överväger hellre psykiskt välmående än fysiskt. Även om psykiskt, fysiskt och socialt är tre faktoter som är väldigt avgörande för varandra.

Träna för din skull, för att du ska må bra. Vila för din skull, för att du ska må bra!

Snötäcke över järnvägen

Ridit Grim på morgonen och tömkört Vörre. Trots snöstorm står man där lika pigg och glad! Nu ska jag fixa mig och träffa kompisar, skratta, lyssna och inte prata om skolan.
Fick sällskap av Sara min kära vän, alltid lika trevligt. Så roligt att hon tycker om Blida :)




Saknar min lilla kaninfarm


Remember

Som Michis sa i stallet är de ett sånahär minnen som man alltid kommer ihåg. Hittade Vördur solandes ute en vinterförmiddag och la mig bredvid och solade lite. Tror dock att han är brunare än mig... Haha :)
Påminner han om en hund som ligger?

Blida frá Austuralið

Sådär, efter liter 2 timmars prat med suport blev internet lite bättre. Nu kommer lite bilder in på Blida som jag lyckades ladda in =)

Förresten, hon är en av de finaste hästarna jag sett när hon går som bäst. Snart kanske de blir ett litet föl :)



Frustrerad

Åh, internet är segt så kan inte ladda in några bilder... Massa bilder jag vill föra in i min bloggdagbok... Bland annat Vörre som var hund, bilder på Blida osv osv. Hoppas de löser sig idag :)

Så härligt

Blev klar med alla hästar strax efter 12 och nu är allt klart. Blir rastlös av tanken att de inte finns något mer att sysselsätta sig med!
Iallafall ska jag till worket nu och städa lite.
Ikväll ska jag vara med Ina och tjejerna och umgås ett tag, lika underbart som alltid. Vad skulle man göra utan vänner?


Hästarna ja... Jo Grim fick tömköras, övergångar emellan galopp och trav bland annat. Bullen fick en uteritt och vi hade sällskap av Michis och mamma :)

Bild Sara tog

Nya garderoben




Japp, på 2 dagar var de målat 3 gånger och fixat. Jag sa max 4 dagar orkar jag leva med alla kläder i sängen och lite överallt men de var knappt! Hoppas att Lollo (som blev tårögd att jag inte tog till vara på mina 2 garderober) blir glad =D
Ska klä om stolen och ta bort lilla nallen Totte ville ha med, så är de klart :)

1/1-11

Idag är dagen då dom flesta ligger i soffan och klurar på gårdagen, men inte jag! Kanske var de därför jag var helt själv i motionsspåret.
Som jag lovat mig själv är nyårslöftet att ta vara på tid att träna, så på förmiddagen blev de en mil i motvind och snö.. Ganska konstigt att man kan finna någon typ av lycka och harmoni i kroppen trots det!
Jag tänker på allt förutom att springa, så de är lite terapi.


RSS 2.0