NyårslöfteN

Nu är snart 2010 över och ett nytt härligt år är snart kommen.
Nyårslöftet jag haft sedan jag´var liten är att inte ha några löften. I år tror jag att den trenden bryts! Mina löfteN är:
* Ta vara på de som är nu
* Vara lycklig
* Komma igång mer med träningen (Haha, de vanliga)
Ikväll väntas 3 rätters hos Evelina med tjejerna.

Gott nytt år!!!

Tips!

Till alla hästägare som vill vårda manar och svansar -Detta är underverket!

Stübben care. Vårdar manen och ger inte den äckliga pälsglans känslan utan reder ut trassel och stärker :)


(Jag borde nog bli försäljare!! Haha)

Utskällning

Idag när jag och en ridskoletjej var ute på en ritt möttes vi av en arg gubbe.
Han hoppade fram så hastigt att hästarna blev rädda och de brydde han sig inte ett dugg om. Han skrek att vi inte ska rida i hans skidspår och vi har vart så noga med att hålla oss på ytan som är ca 50 cm i mitten av 2 spår. Tyvärr blir de något snesteg men absolut inte mer än så. Vi gjorde vårat bästa!
Tycker de är lite tråkigt att en man på 60 + har mage att gå på en 17 åring och en 9 åring. Förstår liksom inte vitsen med att få fram sin mening av att skrika..
Samsas så gärna, eftersom ingen äger skogen! Tycker dock att allmänt har folk väldigt lite förstående vilka stora kraftfulla djur hästar är, okunskap är nog förklaringen.

Som tur var möttes vi av 3 glada skidåkare och beslöt oss för att samsas och respektera varandra.  :)




 


schizofren?

Ibland lever jag verkligen dubbelliv.

Morgonen var stressig i början eftersom mobilen inte väckte mig. Sedan red jag och Michis ut, harmoni! Duscha, fixa sig, plocka upp vännerna och dra till stan. Shoppaaa! På ett vis är båda mig, tror egentligen inte att man ska välja. Men att man kan ha skit under naglarna ena sekunden och piffad andra sekunden. Gillar båda delarna lika mycket faktiskt :)

Jag har även hunnit måla om i min pimpade klädkammare. Får se hur de tar sig! Ska nog lägga upp bild före/efter så får man se klart resultat. Fick ett och annat nytt i garderoben nu, så måste snart rensa!


Nu ska jag lägga mig i soffan med älskling och morgondagen väntar :)



Beautiful day

Alla mina dear friends vet att de är mina två kära ord i den rubriken. Alla har sina ord och citat. Amanda är "Jaa, livet tjejer..." osv.

Iallafall har de vart en bra dag! Den blev dock inte som förväntad, men grym ändå. Började morgonen med ett pass på Grim. Vi tränade mest på galoppombyten över bom på 8-volt, även lite övergångar. De var lika ansträngande för mig som för han, haha. Men så ska de vara!
Vörre blev tolkad och fick glatt dra lite tyngre som han tycker om.

På eftermiddagen åkte jag och Totte o simmade 50 längder på löga (1,2 km). Ska ta tag riktigt med träningen efter nyår! Haft sån inflamation i axeln som inte vill ge sig...

I morgon ska jag och Michis rida tidigt och sen blir de stan med friends :)


Nåt sånt ser dom väl ut ;)


Right now

Tittar med Fille, Tessan och Totte på Arn. Över förväntan faktiskt, och ganska mysigt att se på såna filmer man inte alls kan relatera till verkligheten, lite som att man försvinner i nuet och lever sig in. Kan möjligtvis bli lite tårar som vanligt i slutet! Haha :)

Under filmens gång har vi kommit på ett och annat. Dels att wii super mario är askul, men även att vi kanske ska på spontantripp och åka skidor och bo i stuga. Vi får väl se hur de blir med det. Men kanske!



Me love him <3

Tänkvärda ord

Ur boken "ridlära" som jag läser just nu hittar jag massa nya influenser och ord som får mig att tänka riktigt ordentligt. Saker som man tar som självklart får ett helt annat perspektiv.

" Varje enskilt träningspass ska ingå som en del i en långtidsplanering och ska utföra byggstenarna i en byggnad som ska byggast från grunden. För att de ska bli en stabil grund, som håller för att bygga vidare på, får de inte finnas några svagheter i denna. Alla nödvändiga delar måste finnas på plats vid rätt tillfälle, vilket kräver att  ryttaren har en klar linje i sitt arbete och en röd tråd att följa. "

26/12

God morgon! Idag ska jag och Michis ha städdag i stallet. Den årliga vinterstädningen! Ska bli lite kul att få ordning på alla grejer och snygga till det lite extra.
För hästarnas del idag blir det nog vilodag nr 2 för veckan, välförtjänt! Brukar ofta på deras vilodagar massera dem och jag mer eller mindre inbillar väl mig att de hjälper. Haha! Läst massa böcker om hästmassage så någon positiv inverkan måste de väl ha :)

Tjejer,  (Ni vet vilka ni 6 är) hoppas vi kan vara här i morgon. För mig funkar det! Hör av mig under dagen :)



Beckie just nu, söta sömntutan <3

Härlig dag

Idag har jag hunnit med massor! Började på morgonen med brakfrukost, efter de har jag, min syster och Totte spelat wii. 
Sedan sprang jag ut till stallet och pysslade om hästarna. För Vörres del blev de en ridtur på åkern i snön. Där skrittade vi en runda på 50 minuter och han var så nöjd och mjuk efter.

Grimnir Primnir fick sig lite mjukgörande och flyttande som vi fick av Nina som läxa nu över vintern när de är halt och snöigt. Sånt arbete som är så nyttigt!
Efter de blev de stretching som vanligt och testade mina nya back on track lindor på båda. Tror starkt på att förebygga.

Snart ska jag ut och kvällsfodra, natta hästarna och se Narnia i 3D på bio. Ha det så bra :)


Vörre i hagen

Våga Vägra Vridbyxor

Fick äntligen tag i Sara som ville använda hennes nya kamera. Vi tog lite bilder och testade och hade kul. Trots    -10 är de självklart man drar på sig ridbyxor! Haha, aja bara jag som får bli sjuk. Våga Vägra Vridbyxor är min slogan!

Är otroligt lycklig att jag hittat ännu en häst som tagit en stoooor plats i mitt hjärta. Nu är mitt hjärta fullt på hästfronten av två stycken stjärnor :)



Första inlägget

Hej hej!
Vet inte riktigt varför jag ska börja blogga, för jag är ganska emot varför läsarna läser. Generellt oftast för att få ut skvaller och annat. De kommer jag inte ha utan det ska vara lite som en dagbok för mig och mina nära vänner att läsa.



Eftersom större del av mitt liv är om hästar så kommer stora delar på bloggen också innehålla det, men självklart inte hela :)



En bild jag och Sara tog för några dagar sedan. Jag och Grim på bild, fler bilder från den ritten kommer :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0